|
Receptek » Sült krumpli sajtos paradicsommártással | | |
|
2024.Máj.17. |
|
Sült krumpli sajtos paradicsommártással
Hozzávalók
1 kg nem szétföv? burgonya, só a mártáshoz: 4 paradicsom 1 nagy szál póréhagyma 5 dkg vaj 1 ev?kanál paradicsom- püré 15 dkg reszelt mozzarella sajt, só 3 ev?kanál olaj (legjobb a kukoricaolaj) 1 ev?kanál apróra vágott, friss korianderlevél
A süt?t 225 oC-ra el?melegítjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk. Tepsibe szórjuk, és megsózzuk. A forró süt?ben 35-45 perc alatt puhára és ropogós pirosra sütjük. Közben a
mártáshoz a paradicsom héját lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított póréhagymát felszeleteljük, és a vajon megfuttatjuk. A paradicsomot, a paradicsompürét, a reszelt mozzarellát hozzáadjuk, megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Végül belekeverjük az olajat és a finomra aprított korianderleveleket.
Ez a mártás az egyszer? f?tt krumpli mellé is finom, az újkrumplit pedig egyenesen megbolondítja.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2257 kJ.
Italajánlat: száraz rosé.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|