Padlizsánsaláta
Hozzávalók
2 közepes padlizsán
2 nagy vöröshagyma
4 kicsi, kemény almapa-
radicsom, 4 ev?kanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál citromlé
1 mokkáskanál ?rölt bors
só, cukor
El?készítése: a padlizsánt megmosom, letörölgetem, majd a forró süt?ben héjastól 20 percig sütöm. Közben a paradicsomot egy pillanatra forrásban lév? vízbe mártom, héját lehúzom, és negyedekbe vágom. A vöröshagymát és
a hámozott, sült padlizsánt megtisztítom, majd kis kockákra vágom.
Elkészítése: a vöröshagymát az olajon sárgára fonnyasztom, majd a padlizsánkockákat hozzáadva néhány percig pirítom. Ezután beleteszem a finomra zúzott fokhagymát és a paradicsomszeleteket, megsózom, megborsozom, és fed? alatt pár percig együtt sütöm. Amikor már zsírjára sült,
megöntözöm a citromlével, jól átkeverem, és csipetnyi cukorral ízesítem. Ha kih?lt, lefedem, és fogyasztásig h?t?szekrényben tartom.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 221 kcal / 928 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi sauvignon blanc `01.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|