Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Hozzávalók
25 dkg gyümölcs ízlés szerint, 2 dl tej, 2 dl tejszín
15 dkg tehéntúró, 4 ev?kanál zabpehely
3 ev?kanál méz, 2 zacskó habfixáló
1 kiskanálnyi reszelt citromhéj, csipetnyi só
El?készítése: a tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelel?en kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínbôl az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom.
Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem, és jól leh?töm.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 377 kcal / 1583 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.
Jótanács: A krém el?z? nap is elkészíthet?, mert a habfixáló megakadályozza, hogy öszszeessen. A zabpehely felszívja a fölösleges nedvességet, és egynem?, kissé krémszer? massza lesz bel?le..
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|