Halfilé pezsg?s rózsamártással
Hozzávalók
egy jó nagy maréknyi
rózsaszirom
2,5 dl száraz pezsg?
vagy habzóbor
4 mélyh?tött tengeri
halfilé, liszt
2 dkg vaj
2 ev?kanál olaj
2 kiskanál tisztított,
szeletelt mandula, só
frissen ?rölt rózsabors
(piros bors)
a díszítéshez:
friss rózsazsirom
A rózsaszirmokat két órán át a pezsg?ben áztatjuk. A halfilét felengedjük, leöblítjük és kissé besózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd leszárogatva a lisztben megforgatjuk, és a vaj és az olaj keverékén mindkét oldalán aranyszín?re sütjük. Visszamaradt zsiradékát a rózsaszirmokról leöntött pezsg?vel felöntjük, és gyöngyözve felére forraljuk. Ekkor beleszórjuk a mandulát, ha kell, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt nagyon kis lángon mártás s?r?ség?re f?zzük. A sült halszeleteket tálon elrendezzük, a pezsg?s mártással körülöntjük, frissen ?rölt rózsaborssal megszórjuk, és friss rózsaszirmokkal gazdagon körberakjuk. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.
Elkészítési id?: 30 perc + áztatás.
Egy adag: 500 kcal / 2091 kJ.
Italajánlat: száraz pezsg?.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|