|
|
Trikolor grízgombócleves
Hozzávalók
2,5 dl tej 4 dkg Rama margarin ?rölt bors 7,5 dkg búzadara 1 tojás 1 púpozott ev?kanál liszt 1 kiskanál paradicsompüré 2 ev?kanál mélyh?tött parajkrém 1 kiskanál ?rölt bazsalikom 1,25 l húsleves (er?leves) 4 kiskanál reszelt parmezán só, ?rölt szerecsendió
A tejet a margarinnal felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk. A búzadarát apránként, folyamatosan keverve (mert könnyen leragad) beleszórjuk, 8-10 percig f?zzük, majd a t?zr?l lehúzzuk. Ha kissé kih?lt, a felvert tojást és a lisztet beleforgatjuk. A s?r? masszát 3 egyenl? részre osztjuk. Az egyiket "fehéren" hagyjuk, a másikat a paradicsompürével, a harmadikat a kinyomkodott parajkrémmel színezzük. Ez utóbbiba egy kevés reszelt szerecsendiót is szórunk. Amikor a háromféle keverék már majdnem teljesen kih?lt, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk bel?lük, és a forró levesben 10 percig f?zzük. Reszelt parmezánt kínálhatunk mellé, amivel a levest ki-ki a maga tányérján megszórhatja.
Egy adag: 1572 kcal / 376 kJ.
Italajánlat: száraz fehérborEtyeki pinot gris 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|