|
|
Ravioli alaptészta
Hozzávalók
25 dkg finomliszt 2 tojás 2-3 ev?kanál víz 1 kiskanál olaj csipetnyi só a tészta nyújtásához: liszt
A tésztához valókat összegyúrjuk, de még könnyebb, ha a robotgép dagasztójával dolgozzuk ki. Ha a tészta túl keményre sikeredne, egy kevés langyos vízzel lazíthatjuk. Ezután szobah?mérsékleten legalább fél órán át pihentetjük. Be-
lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét simára felvert tojással megkenjük. Erre a felére - egymástól 7-8 centi távolságra - a töltelékb?l kis halmokat rakunk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Derelyevágóval vagy cakkos szél? kiszúróval úgy vágjuk fel, hogy minden darab közepére jusson töltelék. A kis tésztatáskák széleit jól összenyomkodjuk, nehogy tartalmuk f?zés közben kifolyjon. Liszttel megszórt konyharuhára rakva addig hagyjuk ?ket szikkadni, amíg egy fazékban sós vizet forralunk. Ebben a raviolikat 8-10 percig f?zzük, majd lesz?rjük és alaposan lecsöpögtetjük.
Elkészítési id?: 30 perc + 30 perc pihentetés + kif?zés.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|