Kölöder tejfölösen tiszta borssal
Hozzávalók
25 dkg fejes káposzta, só
2 ev?kanál 20%-os ételecet
1 babérlevél
2 ágacska friss vagy 1 mokkás-
kanál szárított csombor (borsikaf?)
kaporvirág
só, 2 vöröshagyma
5 dkg zsír vagy 4-5 ev?kanál olaj
25 dkg darált vadhús
?rölt fekete bors, 4-5 ev?kanál liszt
2 szelet kenyér, 1 tojás
a tálaláshoz:
2-3 ev?kanál kacsazsír
(el is maradhat), 4 dl tejföl, só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
A kitorzsázott káposztát lereszeljük, ecetes, babérleveles, csomborral és kaporvirággal f?szerezett, enyhén sós
vízben megf?zzük, levében kih?tjük.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a megforrósított zsiradékon megfonnyasztjuk. A darált húst beledobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 6-8 percig kevergetve pirítjuk. A lecsöpögtetett káposztát hozzáadjuk, további néhány percig együtt pirítjuk, majd a liszttel meghintve jól átkeverjük. A t?zr?l lehúzzuk, és a lehéjazott, vízbe áztatott és kifacsart kenyérrel meg a tojással összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk, amelyeket lobogva forró, enyhén sós vízben kif?zünk. Lesz?rve jól lecsöpögtetjük. A meglangyosított kacsazsírt a tejföllel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, tálaláskor a gombócokra locsoljuk. Egytálételként vagy mártásos vadételek köreteként egyaránt kínálhatjuk.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 2680 kcal / 641 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi kékfrankos rosé `98.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|