|
|
Vörösboros körtekompót
Hozzávalók
50 dkg körte 2,5 dl vörösbor 5 dkg cukor 1 vaníliarúd 1 darabka fahéj 1 ev?kanál étkezési keményít?
A körtéket meghámozzuk, elnegyedeljük és magházukat kivágjuk. Ha a körték nagyon nagyok, a negyedeket tovább felezzük. A bort a cukorral, a vaníliarúddal és a fahéjjal felforraljuk. A vaníliát és a fahéjat ezután kidobjuk, a körteszeleteket pedig az ízes borba fektetjük. Közepes lángon 7 percig f?zzük, majd sz?r?kanállal kiemeljük. Az étkezési keményít?t 1 ev?kanál hideg vízzel simára keverjük és a bort bes?rítjük vele. A gyümölcsöt visszatesszük bele és megvárjuk, amíg teljesen kih?l. Édes felfújtak, piskótafélék mellé tejszínhab kíséretében kínáljuk.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 698 kcal / 167 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Ruby port `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|