|
|
F?szeres pontyfilé vajjal
Hozzávalók
3 db 1,5 kg-os ponty 1 dkg só 3 dkg delikát 1 tubus pirosarany 1 l étolaj 25 dkg liszt 1 dkg ?rölt paprika
A halat megtisztítjuk, zsigereit eltávolítjuk, majd filézzük. A halfiléket húsvágó deszkán a bels? része fel?l félcentis távolságra jó mélyen beirdaljuk. Sóval, delikáttal megszórjuk, majd pirosarannyal bedörzsöljük. Legalább egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek a húst átjárják. A halfiléket kétujjnyi szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük az ?rölt paprikával, majd a halszeleteket megforgatjuk a lisztben és b?, forró olajban kisütjük. Hasábburgonyával tálaljuk, adhatunk hozzá tartármártást vagy savanyúságot.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|