F?szeres pontyfilé vajjal

Hozzávalók

3 db 1,5 kg-os ponty
1 dkg só
3 dkg delikát
1 tubus pirosarany
1 l étolaj
25 dkg liszt
1 dkg ?rölt paprika

      A halat megtisztítjuk, zsigereit eltávolítjuk, majd filézzük. A halfiléket húsvágó deszkán a bels? része fel?l félcentis távolságra jó mélyen beirdaljuk. Sóval, delikáttal megszórjuk, majd pirosarannyal bedörzsöljük. Legalább egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek a húst átjárják. A halfiléket kétujjnyi szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük az ?rölt paprikával, majd a halszeleteket megforgatjuk a lisztben és b?, forró olajban kisütjük. Hasábburgonyával tálaljuk, adhatunk hozzá tartármártást vagy savanyúságot.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség