|
|
Ropogós burgonyaszirom
Hozzávalók
4 közepes burgonya 3 tojás 3 ev?kanál finomliszt fél kiskanál só fél mokkáskanál ?rölt fekete bors 1 csokor metél?hagyma a sütéshez: olaj
A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékonyan fölszeleteljük. erre a célra tökéletesen jó a burgonyahámozó vagy az uborkagyalu is. A tojásokat felverjük, a liszttel tovább keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított metél? hagymával f?szerezzük. A burgonyát beleforgatjuk. Olajba mártott ev?kanállal a masszába nyúlunk úgy, hogy 2-3 burgonyaszeletnél több ne kerüljön bele. Forró olajba dobjuk kb. 4 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Azon melegen tálaljuk
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 294 kcal / 1229 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|