F?szeres hússal töltött malaclapocka
Hozzávalók
1 kg malaclapocka
só, ?rölt fekete bors
10 dkg zsemlemorzsa
2 dl tej, 30 dkg darált sertéshús
2 szál újhagyma, 1 tojás
1 kiskanál friss vagy feleannyi
szárított kakukkf?
1 csokor petrezselyem
1 ev?kanál konyak
1 ev?kanál olaj
A húst megmossuk, b?rös oldalával lefelé deszkára fektetjük, majd kicsontozzuk. Aki még sose csinált ilyet, ne ijedjen meg, a csont mellett apró vágásokkal haladva nem olyan nehéz m?velet. Utána középr?l jobbra is, balra is lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy tölteni lehessen. Húsos részét sóval és borssal bedörzsöljük, vigyázva, nehogy a f?szerek a b?rére kerüljenek.
A zsemlemorzsát a tejjel összekeverjük és kb. 10 percig duzzadni hagyjuk. A darált húst a fölaprított újhagymával, a tojással meg a tejes zsemlemorzsával összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkf?vel meg a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, a konyakkal ízesítjük. Ezt a tölteléket az el?készített húsra kenjük, eredeti formájára összehajtjuk.
Vékony spárgával ? ahogyan a sonkát is szokás ? megkötözzük. Enyhén megolajozott alufóliába csomagoljuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1 óra 20 percig sütjük.
A fóliából kibontva, változatlan lánggal további 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Fölszeletelve tálaljuk, s burgonyapürét kínálunk hozzá.
Elkészítési id?: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 674 kcal / 2818 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi zweigelt ?98).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|