Rozmaringos csirke paradicsommal
Hozzávalók (3 személyre)
1 egész csirke mell filé
1 paradicsom
friss rozmaring
10 dkg trappista sajt
1 ek Amway Carapelli extra szűz olivaolaj
EszközökiCook séf kés
nagy méretű Duramic tapadásmentes serpenyő
ElkészítésA csirkemellet kettévgjuk, majd három-három végűkony szeletet készítünk a két fél mellből.
A szeleteket megsózzuk, majd egyik oldalon megtűzdeljük a rozmaring levelekkel.
A paradicsomot vékony 2 mm vstag karikákra végjuk.
A serpenyőbe tesszülk az olivaolajat, majd előmelegítjük. Ezután belerakjuk a csirkemellet, és megkapatjuk mindkét oldalát.
Ezután fedő alatt sütjük. Ha levet ereszt a hús, akkor a fedő levételével a folyadékot elpárologtatjuk, mivel nem főzni, hanem sütni szeretnénk a csirkemellet. Miután a hús mindkét oldalát kellemesen pirosra sütöttük a rozmaringgal tűzdelt felet alulra fordítva rátesszük a paradicsom karikákat, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Fedő alat ráolvasztjuk a sjatot, majd krumplipürével és házi szilvalekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: kb 20 perc
Forrás:
Copas receptjei iCook edényekre
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
Egyéb |
| Trappista sajt | 0.1 kg
|
Hentes |
| Csirke mell filé | 0.6 kg
|
Zöldséges |
| Paradicsom | 0.15 kg
|
| Rozmaring | 1 szál
|