|
|
Puliszkák
Hozzávalók
Puliszkát finomra ?rölt, megszitált málélisztb?l kell f?zni. 20 deka liszthez 1 liter vizet kell számolni. A vizet lobogva f?zik, lassan, apránként belecsurgatják a lisztet. Állandóan keverni kell, mert csomós marad. 10 percig kell f?zni. A puliszkát tányérba merik és hideg tejet öntenek rá. Így fogyasztják. Túrós puliszkát úgy készítenek, hogy lapostányérba kevés olvasztott zsírt tesznek. A puliszkát kétujjnyi vékonyra lapítják, ugyanilyen arányban tehéntúrót tesznek rá. Puliszkából, túróból több réteget is rakna kegymásra. A lekváros puliszka ugyanígy készül, de a puliszkarétegek közé túró helyett szilvalekvárt tesznek.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|