|
|
Gyümölcsös zabkorpalepény
Hozzávalók
(20 szelethez) 50-50 dkg cseresznye és meggy (fagyasztott vagy diétás bef?tt is lehet) 25 dkg margarin néhány csöpp vaníliásmesterséges folyékony édesít?szer (lásd külön recept) 2-3 ev?kanál mesterséges édesít?por 4 tojás 1 citrom reszelt héja 25 dkg zabkorpa 15 dkg Graham-liszt 1 kiskanál süt?por 1 kupica rum vagy néhány csöpp rumaroma 5 dkg kókuszreszelék
A gyümölcsöt kimagozzuk, lecsöpögtetjük. Egy közepesnél nagyobb, peremes tepsit margarinnal kikenünk. A maradék margarint a vaníliás édesít?vel és az édesít?porral habosra keverjük, majd egyesével a tojásokat is beledolgozzuk, a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zabkorpát a liszttel és a süt?porral összekeverjük, majd a rummal együtt, kanalanként a tojásos-vajas masszába forgatjuk. A kikent tepsibe öntjük, a gyümölcsökkel megszórjuk. Tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, végül közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 188 kcal / 786 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|