|
|
Sertésmájsajt
Hozzávalók
(8 személyre) 50 dkg sertésmáj 25 dkg sertéslapocka 20 dkg zsírszalonna 2 közepes fej vöröshagyma 1 ev?kanál vaj 2 tojás só, ?rölt bors 1 kiskanál majoránna
A májat, a húst, a zsírszalonnát és a megtisztított hagymát finomra daráljuk. A vajat, a tojásokat hozzáadjuk, sóval, ?rölt borssal és majoránnával ízesítjük. Egy hosszúkás süt?formát alufóliával kibélelünk és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és 220 °C-on 80-85 percig g?zöljük. A süt?b?l kivéve h?lni hagyjuk, majd 3-4 órára h?t?be tesszük. Tálalás el?tt a formából kiborítjuk, szeleteljük. Kínálhatjuk hidegen, vagy szeletenként kevés forró olajon megmelegítve.
Elkészítési id?: 2 óra + h?tés.
Egy adag: 380 kcal / 1589 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|