|
|
Krémsajtos ?szibarack
Hozzávalók
6 ?szibarack, lehet 12 felezett bef?tt vagy mélyh?tött gyümölcs is 2 dkg vaj 10 dkg krémsajt 1 dl tejföl késhegynyi ?rölt szegf?bors só
A barackot meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A bef?ttet lecsöpögtetjük. (A mélyh?töttet azonnal használhatjuk.) A fél barackokat egy vajjal kikent lapos nagy t?zálló tálra vagy süt?lemezre magházukkal felfelé egymás mellé ültetjük. A magok helyére krémsajtot halmozunk. A tejfölbe belekeverjük az ?rölt szegf?borsot és mokkáskanálnyi sót, majd a barackokra öntjük. Apró vajdarabkákkal meghintjük és el?melegített forró süt?ben 10-15 percig sütjük. Kacsa- vagy libasülthöz elképzelni se lehet ill?bb köretet, de füstölt húshoz sem megvetend?.
Elkészítési id?: 30 perc.
Italajánlat: a sülthöz ill? száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|