|
|
Bársonyos burgonyamártás
Hozzávalók
A hozzávalókat a következ? sorrendben tegyük a turmixgép kever?poharába: 2 deci víz, 4 gerezd zúzott fokhagyma, fél mokkáskanál só, 1 kiskanál méz vagy cukor, 1 deci citromlé vagy fél deci almaecet, 20 deka héjában f?tt, meghámozott, áttört burgonya, 4-5 ev?kanál hidegen sajtolt olaj (olíva, tökmag, szezám stb. - a szerk.). Ezenkívül adhatunk hozzá 2-3 ev?kanálnyi darált mandulát, diót vagy mogyorót, és kb. 5 perc alatt bársonyosan simára turmixoljuk. Tálalhatjuk halhoz, rántott vagy sült húsokhoz, de még fasírt mellé is. Ha a fokhagymát kihagyjuk bel?le, reggelihez is kit?n?: gyümölcs- vagy zöldségfélék önteteként. Hidegen, melegen egyaránt nagyon jó.
Elkészítési id?: 15 perc.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|