|
|
Libamájpástétom háziasan
Hozzávalók
50 dkg pecsenye libamáj 1 mokkáskanál só ?rölt fehér bors 1 ev?kanál szárított, illatos erdei gomba vagy gombapor (el is hagyható) 4 ev?kanál tokaji aszú
A libamájból a vastag ereket éles késsel kivágjuk, majd a májat ujjnyi csíkokra szeleteljük. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól megkeverjük. Forró serpeny?be öntjük, állandóan kevergetve er?s t?zön 5 percig pirítjuk. A gombaport rászórjuk, végül az aszúbort ráöntjük. 15 percig tovább f?zzük, majd villával péppé törjük. Tálba töltjük, megvárjuk, míg kih?l, és tálalásig h?t?szekrényben tartjuk. Pirított barna kenyérrel kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra + h?tés.
Egy adag: 931 kcal / 3890 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|