|
|
Sertésérmék sörmártásban
Hozzávalók
1 piros szín? zöldpaprika 12 bébikukorica (friss vagy konzerv) 12 gyöngyhagyma vagy apró ?fejes? újhagyma 60 dkg sertés sz?zpecsenye vagy comb só ?rölt bors 3 ev?kanál olaj 1 kiskanál morzsolt majoránna kb. 2 dl világos sör 4 gerezd fokhagyma 1 csomó metél?hagyma
A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk, a bébikukorica levét lecsöpögtetjük, a kukoricákat felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk. A húst megmossuk, leszárogatjuk, kis érmékre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Mélyebb serpeny?ben vagy lábasban a forró olajon fehéredésig sütjük, a majoránnával megszórjuk. Fél deci sört aláöntünk, lefedjük, és 20 percig pároljuk. Közben a lábast id?nként megrázogatjuk. A hússzeletkéket a pecsenyeléb?l sz?r?kanállal kiszedjük, és melegen tartjuk. Visszamaradt levébe a paprikakockákat, a hagymafejeket, a kukoricát és a zúzott fokhagymát beleszórjuk, a maradék sörrel felöntjük. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Ez kb. 15 perc. Ha szükséges, elf?tt levét közben egy kevés sörrel pótoljuk. Végül a sertésérméket a mártásba visszatesszük, és még egyszer összeforraljuk. Tálaláskor a felaprított metél?hagymával megszórva kínáljuk. Petrezselymes-gombás rizs illik hozzá köretnek.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 359 kcal / 1504 kJ.
Italajánlat: sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|