|
|
Sörös ropogós
Hozzávalók
(25-30 darabhoz) 52 dkg finomliszt 10 dkg cukor 5 tojás 0,5 dl pilseni típusú sör 0,8 dl tejszín 10 dkg vaj vagy margarin 1 kiskanál reszelt narancshéj só a sütéshez: olaj a tetejére: porcukor
50 deka lisztet deszkára halmozunk, közepébe mélyedést nyomunk, a cukrot beleszórjuk, a tojásokat beleütjük, a sört, a tejszínt és az olvasztott vajat belegyúrjuk. Sóval és reszelt narancshéjjal ízesítjük. Tálba tesszük, majd letakarva h?t?szekrényben egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a maradék liszttel beszórt gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 10 centis rombusz alakú darabokra vágjuk. Még 15 percig pihentetjük, majd forró olajban, mindkét oldalukat aranysárgára, ropogósra sütjük. Közben a tésztácskák kissé meg is ?híznak?. Konyhai papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési id?: 30 perc + pihentetés + sütés.
Egy adag: 134 kcal / 560 kJ.
Italajánlat: sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|