Paradicsom-krémleves
Hozzávalók
40 dkg érett paradicsom
1 nagyobb vöröshagyma
2 szál szárzeller
3 ev?kanál olaj
1 liter szárnyashúsleves
1 csokor friss bazsalikom
2 ágacska rozmaring
só, ?rölt bors
a tetejére:
tejszín, zellerlevél
A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon üvegesre sütjük, majd a paradicsomot a megtisztított, feldarabolt szárzellerrel együtt rádobjuk (levelét félretesszük), és 1-2 percig nagy lángon kevergetve pirítjuk. A húslevessel felengedjük, majd az egészet puhára f?zzük. A felaprított zellerlevéllel f?szerezzük, sózzuk, borsozzuk. A t?zr?l lehúzzuk, és merül?mixerrel pürésítjük. Ismét felforraljuk, de már nem f?zzük tovább. S?r? tejszínnel és zellerlevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1160 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|