Citromos zöldség
Hozzávalók
1,5 dl olaj
1-1 ágacska friss kakukkf? és rozmaring
2 citrom
só, ?rölt bors
40-40 dkg paprika, cukkini, padlizsán, és termetesebb újhagymafej vegyesen
1 csokor petrezselyem
Az olajat és az egyik citrom levét a megmosott, leszárogatott, apróra vágott friss kakukkf?vel és a rozmaringgal alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket szükség szerint megtisztítjuk, és jellegüknek megfelel?en nagyobb darabokra, kockákra vágjuk. Tálba szórjuk, a páccal leöntjük, és alaposan elkeverjük, hogy mindenütt érje. Félórányi érlelés után a zöldségeket nyársra húzva vagy forró grillrácson megsütjük. Tálaláskor friss citromszeletkékkel, és az apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk. Grill húsok különleges köreteként kiváló.
Elkészítési id?: 20 perc + pácolás.
Egy adag: 262 kcal / 1095 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|