|
|
Mártásban sült sonkás póré
Hozzávalók
(2 személyre) 40 dkg póréhagyma fehér szárrésze só 2,5 dl tej mogyorónyi vaj 2 dkg liszt só, ?rölt bors és reszelt szerecsendió 10 dkg sovány sonka 1 ev?kanál reszelt sajt
A póréhagymát megtisztítjuk, zöld szárát levágjuk, és más ételhez félretesszük. A fehér darabokat lobogva forró, sós vízben roppanósra f?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. Közben a tejjel, vajjal és a liszttel besamelmártást készítünk. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. A póréhagymát és a csíkokra vágott sonkát tepsiben egyenletesen szétterítjük, a besamelmártást ráöntjük. A reszelt ementálival megszórjuk, és el?melegített süt?ben közepes lángon 20-25 percig sütjük. Azon forrón tálaljuk.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 218 kcal / 911 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|