|
Receptek » Kókuszos csirke cseresznyemártásban | | |
|
17.May.2024. |
|
Kókuszos csirke cseresznyemártásban
Hozzávalók
1 konyhakész csirke só ?rölt bors 5 dkg vaj 4 ev?kanál kókuszreszelék 50 dkg cseresznye 1 dl meggyszörp vagy 10 dkg meggy 2 ev?kanál cukor 1 dl vörösbor (legjobb a meggybor) 1 csapott ev?kanál étkezési keményít?
A csirkét 8 részre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a vajon körös-körül megpirítjuk, közben a kókuszreszeléket is rászórjuk. Ezután tepsibe fektetjük. A cseresznyét kimagozzuk, a felét a meggyszörppel turmixoljuk és a húsra öntjük (ha friss meggyel készítjük, akkor azt a cukorral turmixoljuk). A bort is rálocsoljuk. Süt?ben, közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) úgy 45 percig sütjük. Félid?ben a húst átforgatjuk. Amikor kész, a csirkét lecsöpögtetve félretesszük. Visszamaradó levébe szórjuk a maradék gyümölcsöt, 6-8 percig f?zzük, végül egy kevés hideg vízzel simára kevert keményít?vel s?rítjük. Köretnek rizs illik hozzá.
Elkészítési id?: 1 óra.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|