|
|
Békési becsinált leves
Hozzávalók
2-2 csirkecomb, szárny és nyak (nyúlcomb vagy lapocka is lehet) 4 dkg zsír vagy 4 ev?kanál olaj 2 ev?kanál finomliszt 2 gerezd fokhagyma 1 kis csokor petrezselyem fél mokkáskanál ?rölt bors 1 mokkáskanál csemege pirospaprika 40 dkg leveszöldség só
A húst megmossuk, a darabokat kettévágjuk. A zsírból és a lisztb?l világos rántást készítünk, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet, a borsot és a pirospaprikát belekeverjük. B? 1 liter vízzel azonnal fölöntjük, nehogy leégjen. A csirkedarabokat és a megtisztított, kis kockákra vágott zöldséget beledobjuk, megsózzuk, majd az egészet puhára f?zzük. Májgaluskát vagy vajasgaluskát szokás beleszaggatni.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 353 kcal / 1476 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|