|
Receptek » Metél?hagymás juhtúró krémleves | | |
|
2024.Máj.19. |
|
Metél?hagymás juhtúró krémleves
Hozzávalók
5-6 közepes burgonya só 1 kiskanál ?rölt köménymag 20 dkg juhtúró ?rölt bors 1 csokor metél?hagyma 2 zsemle 1 ev?kanál vaj
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Lábasba szórjuk, 8 deci hideg vizet öntünk rá, megsózzuk, a köménymaggal f?szerezzük, és kis lángon teljesen puhára f?zzük. Ezután lesz?rjük, és még forrón szitán áttörjük. A burgonyapürét f?z?levébe visszaöntjük, az elmorzsolt juhtúrót hozzáadjuk, és habver?vel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A zsemléket 1 centis kockákra vágjuk, és a vajon kevergetve megpirítjuk. Tálaláskor a forró levest a felaprított metél?hagymával és a zsemlekockákkal megszórjuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 388 kcal / 1622 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|