|
|
Juhtúrós töltött tojás
Hozzávalók
50 dkg juhtúró 15 dkg vaj 6 f?tt tojás só, ?rölt bors 1-1 kiskanál porcukor és mustár a tálaláshoz: 30 dkg kész franciasaláta a díszítéshez: kígyóuborka paradicsom friss kapor néhány friss salátalevél
A f?tt tojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, a fehérjét félretesszük. A juhtúrót a puha vajjal és a tojások sárgájával, tálban simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral és a mustárral pikánsra ízesítjük. Merül?mixerrel simára keverjük, majd nyomózsákba töltjük. A franciasalátát tálra simítjuk, a tojások fehérjét üregükkel fölfelé ráültetjük úgy, hogy stabilan álljanak. A juhtúrós krémet szép magasan a fehérjék üregébe nyomjuk. A tojások tetejét egy-egy cikk paradicsommal, kaporlevelekkel, kígyóuborka szeletekkel díszítjük, a salátalevelekkel pedig a franciasalátát csinosítjuk.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 657 kcal / 2747 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|