|
|
Rizses báránypogácsák
Hozzávalók
60 dkg darálni való báránycomb vagy lapocka maréknyi f?tt rizs 2 tojás 1 csapott kiskanál só 1 mokkáskanál ?rölt bors 2-3 gerezd zúzott fokhagyma 1-1 mokkáskanál majoránna és rozmaring 5 ev?kanál olaj 1-1 kiskanál paradicsompüré és finomliszt 4 dl húsleves 1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém
A húst kétszer ledaráljuk, majd a rizzsel, a tojásokkal, a sóval és a f?szerekkel összedolgozzuk. 4 nagy tenyérnyi húspogácsát formálunk bel?le, és a forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában a paradicsompürét a liszttel 1 percig kevergetve pirítjuk, majd a levessel fölöntjük. Ha forr, a paprikakrémmel tüzesítjük. A húspogácsákat óvatosan belerakjuk, és kis lángon kb. 15 percig f?zzük. Tálaláskor egyet-egyet tányérra helyezünk, és pecsenyelészer? ?szaftjával? körülöntjük.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 566 kcal / 2366 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|