|
|
Bazsalikomos juhtúrókrém
Hozzávalók
30 dkg juhtúró fél citrom reszelt héja és leve 1 dl tejszín 1 gerezd fokhagyma só 5 dkg tisztított tökmag 9 ev?kanál finom olaj 8 szelet barna kenyér frissen ?rölt fekete bors 1 csokor friss bazsalikom
A juhtúrót a citrom reszelt héjával és levével, a tejszínnel meg a zúzott fokhagymával összekeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük. A tökmagot egy ev?kanál olívaolajon megpörköljük, enyhén megsózzuk. Mindegyik kenyérszeletre két ev?kanálnyi juhtúrókrémet halmozunk, a pirított tökmagot rászórjuk, és mindegyikre frissen ?rölt borsot hintünk. A száráról lecsipkedett bazsalikomleveleket megmossuk, és a túrókrém halmok tetejét feldíszítjük vele. Végül a maradék olajat a tetejükre csepegtetjük.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 594 kcal / 2482 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|