|
|
Sonkás-sajtos sült gomba
Hozzávalók
80 dkg csiperke 1 csomó újhagyma vagy 1 közepes vöröshagyma 10-15 dkg gépsonka 5 dkg margarin só ?rölt bors 3 dl tejföl 3 tojássárgája 10 dkg reszelt trappista csipetnyi reszelt szerecsendió 1 csokor metél?hagyma
A gombát és a hagymát megtisztítjuk. Az el?bbit fölszeleteljük, az utóbbit apróra vágjuk. A sonkát félcentis kockákra aprítjuk. A margarint serpeny?ben fölolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A gombát rádobjuk, megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a sonkával még 1 percig sütjük. T?zálló tálba átszedjük. A tejfölt a tojások sárgájával és a sajttal összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, gondolatnyi reszelt szerecsendióval f?szerezzük, és forró süt?ben vagy grillsüt?ben 6-8 perc alatt a gombára olvasztjuk. Tálaláskor fölaprított metél?hagymával meghintjük.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 560 kcal / 2342 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|