|
|
Narancskocsonya cukor nélkül
Hozzávalók
2 szép nagy narancs 3-4 ev?kanál mesterséges édesít?por 1,5 dl frissen préselt narancslé 6 lap zselatin 3 dl tejszín a díszítéshez: 1 narancs
A narancsokat jól megmossuk, az egyik héját lereszeljük. A másikat úgy hámozzuk meg, hogy vékony fehér hártyáját is lefejtjük róla. Cikkekre bontjuk, majd kis kockákra vágjuk. Ezt az édesít?porral, a narancslével és a reszelt narancshéjjal összekeverjük. A zselatinlapokat egy kevés vízben addig melegítjük, míg föloldódnak. Kissé h?lni hagyjuk, de miel?tt megdermedne, a gyümölcsös masszába forgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel együtt. Hideg vízzel kiöblített kuglófformába töltjük; a forma alját kicsit megütögetjük, nehogy leveg? maradjon benne. Minimum 3-4 órára beh?tjük, hogy megkocsonyásodjon. Tálaláskor a formát néhány pillanatra forró vízbe állítjuk, tartalmát lapos üvegtálra borítjuk. Narancsszeletekkel díszítve visszük asztalra.
Elkészítési id?: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 299 kcal / 1250 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|