|
|
Tojásos gombaleves
Hozzávalók
35-40 dkg csiperkegomba 5 dkg vaj fél kiskanál só 1 csapott mokkáskanál ?rölt bors 1 csapott kiskanál ételízesít? por 2 tojássárgája 2 dl tejföl
A gomba homokos talpát levágjuk, a többit jól megmossuk. Aki nagyon precíz, a gombát meg is hámozhatja. A vajat lábasban fölolvasztjuk. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük - ha túl nagyok, akkor el?tte félbevágjuk. A vajra dobjuk és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. A gombára 8 deci vizet öntünk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesít?t beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk, és 6-8 percig f?zzük. A gombaleves alatt a tüzet elzárjuk, Mély tálban a tojássárgáját meg a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|