Tejszínes nyúlcomb
Hozzávalók
4 házinyúlcomb
só, ?rölt bors
8 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 babérlevél
1 húsleveskocka
1 dl tejszín
1 ev?kanál liszt
1 dl fehérbor
A nyúlcombokat megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd lábasban kiolvasztjuk. A hagymát lehéjazzuk, fölaprítjuk, a szalonnazsíron megfuttatjuk. A húst rádobjuk, és körös-körül megpirítjuk. Közben a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, a húshoz adjuk, és rövid ideig együtt pirítjuk. 6 deci vizet öntünk rá, a babérlevelet meg a leveskockát beledobjuk, fölforraljuk. Utána 1 kiskanál sót meg 1 mokkáskanál ?rölt borsot szórunk bele, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra 15 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a húst kiemeljük, levét a tejszínnel meg egy kevés vízzel simára kevert liszttel s?rítjük. Ezután szitán átsz?rjük, egy kicsit át is törhetjük. A borral ízesítve újra fölforraljuk, és a húst megforrósítjuk benne. Vajon párolt szeletelt almával, sült szalmaburgonyával tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a szalonnát nem sütjük ki, hanem a combokat megt?zdeljük vele.
Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 486 kcal / 2032 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|