|
|
Ananászos sárgadinnyedzsem
Hozzávalók
1,2 kg sárgadinnye 80 dkg friss ananász 3 nagy citrom 1,5 kg bef?z?cukor
A sárgadinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk. Húsát kockákra vágjuk, ahogyan a megtisztított ananászt is. Ha lehet, végig egy tál fölött dolgozzunk, ami a gyümölcs levét felfogja, nehogy veszend?be menjen. Az egészet lábasba töltjük, a citromok kifacsart levével ízesítjük, és 15 percig f?zzük. Ekkor kerül bele a bef?z?cukor, amivel az el?írás szerinti ideig f?zzük, majd üvegekbe töltve, jól lekötözve a helyére állítjuk. Ha kristálycukorral készül, kb. 40 percig kell kis lángon, kevergetve f?zni. Ilyenkor szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Ez a mennyiség 4, kb. 0,5 literes üveghez elegend?.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|