|
|
Juhsajtos paprikasaláta
Hozzávalók
4-4 húsos, piros és zöld szín? paprika 1 nagy gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál só fél mokkáskanál ?rölt bors 1 csokor petrezselyem 1 csokor metél?hagyma 2 ev?kanál fehérborecet 6 ev?kanál olívaolaj 20 dkg juhsajt
A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát présen áttörjük és a sóval, a borssal, a fölaprított petrezselyemmel meg a metél?hagymával együtt a borecetbe keverjük, végül cseppenként az olajat is beledolgozzuk. A juhsajtot kisebb kockákra vágjuk, és a paprikával meg az olajos öntettel laza mozdulatokkal összekeverjük. Készíthetjük úgy is, hogy a csíkokra vágott paprikát süt?ben vagy grillsüt?ben néhány perc alatt aranysárgára pirítjuk, majd papírtörülköz?n leszárogatjuk, és utána szeleteljük föl.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 319 kcal / 1334 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|