Töltött tök
Hozzávalók
40 dkg régi burgonya
só
egy zsenge, karcsú,
kb. 80 dkg-os tök
1 ev?kanál csemege ételecet
2 ev?kanál olaj
20 dkg juhtúró
1 csokor petrezselyem
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
2 dl tejföl
A burgonyát jól megmossuk, majd héjában, enyhén sós vízben megf?zzük. Lesz?rjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. Közben a tököt meghámozzuk, hosszában kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A töktekn?ket enyhén sós, ecetes vízben 4-5 perc alatt félig megf?zzük; jól lecsöpögtetve kiolajozott tepsibe rakjuk. Az ezalatt kih?lt burgonyát a juhtúróval összekeverjük, fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. Sózni csak akkor kell, ha a juhtúró nem elég sós. A tojást beledolgozzuk, és a masszát a kivájt tökök belsejébe töltjük. Tetejüket a reszelt sajttal meghintjük, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 10 percig sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk. Az igazán zsenge példányok héját is megehetjük, ezeket elég jól megmosni, hámozni nem kell. Ennek az is el?nye, hogy a töltött tökök jobban egyben maradnak.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 375 kcal / 1565 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|