|
|
Kölessel töltött kelrolád
Hozzávalók
1 nagyobb fej kelkáposzta 30 dkg köles só, ?rölt fehér bors 5 dkg margarin 2 tojás 1 csokor friss majoránna 16 fürjtojás
A kelkáposztáról 8 nagy levelet lebontunk, leforrázzuk és a középs? vastag eret kivágjuk. A kölest 6 deci vízbe szórjuk, sóval, ?rölt fehér borssal ízesítjük, és lassú t?zön, folyamatosan kevergetve megf?zzük. Ha a köles megpuhult, kicsit h?lni hagyjuk, majd a margarinnal, az egész tojásokkal és a finomra vagdalt, friss majoránnával összedolgozzuk. A fürjtojásokat keményre f?zzük, majd megtisztítjuk. A kelleveleket a köleses masszával megtöltjük oly módon, hogy a töltelék közepébe 2-2 fürjtojás kerüljön. Azután a leveleket összegöngyöljük, és cérnával átkötjük. Forrásban lév? sós vízben 6-8 perc alatt megf?zzük. A töltelékeket a vízb?l kiemeljük, lecsöpögtetjük, a cérnát levágjuk róluk, és máris tálalhatjuk. A maradék kelkáposztát párolva, csíkokra vágva vagy f?zelékként elkészítve kínálhatjuk mellé.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 458 kcal / 1915 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|