|
|
Paprikás pogácsa
Hozzávalók
5 dkg éleszt? 0,5 dl tej vagy víz 1 kg finomliszt 25 dkg margarin 25 dkg darált tepert? 4 tojássárgája 2 dkg porcukor só, pirospaprika a tetejére: 1 tojás a tészta nyújtásához: liszt a tepsi kikenéséhez: zsír
Az éleszt?t a langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A lisztet meglisztezett deszkán a margarinnal elmorzsoljuk, majd minden hozzávalót összegyúrunk, hogy laza állagú tésztát kapjunk. Ezután 24 órára a h?t?szekrénybe tesszük. Másnap a tésztát meglisztezett deszkán kinyújtjuk, s a masszát 30 perces id?közönként hajtogatjuk, majd pihentetjük. Ezt a m?veletet négyszer megismételjük, közben mindig h?t?be tesszük. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a pogácsákat kizsírozott tepsire téve 30 percig kelesztjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és el?melegített süt?ben közepes h?mérsékleten megsütjük.
Elkészítési id?: 50 perc+ h?tés és kelesztés.
Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|