|
|
Csirke gombabundában
Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé só vagy ételízesít? por 15 dkg csiperkegomba 1 kisebb vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 csapott mokkáskanál ?rölt bors 2 tojás kb. 15 dkg liszt a sütéshez: b? olaj
A csirkehúst jó ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk, vagy ételízesít? porral bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A gombát valamint a hagymát elnegyedeljük, és a fokhagymával meg a petrezselyemmel együtt tálba szórjuk. A sütéshez szánt olajból 1-2 ev?kanálnyit hozzáöntünk és merül?mixerrel nagyon apróra vágjuk, de ne pépesítsük! Megborsozzuk, a felvert tojásokat hozzáadjuk, majd annyi - kb. 10 deka - lisztet keverünk bele, hogy s?r?, palacsintatészta-szer? masszát kapjunk. A húst a maradék lisztben meghempergetjük, a gombás-lisztes keverékbe forgatjuk, végül b?, forró olajban oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róla.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 445 kcal / 1860 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|