Gomba f?szeresen
Hozzávalók
50 dkg apró csiperkegomba
2 citrom
3 ev?kanál fehérbor
só
csipetnyi cukor
1 csokor zöldf?szer (zeller, petrezselyem, babérlevél)
10 szem koriander
10 szem fekete bors
3 ev?kanál olaj
Az apró gombák homokos talpát levágjuk, de a szárakat rajtuk hagyjuk. Jól megmossuk, majd lecsöpögtetjük. 2,5 deci vizet a citromok levével meg a borral összekeverünk, sóval, cukorral ízesítjük, a csokorba kötött zöldf?szerekkel, a korianderrel és a fekete borssal f?szerezzük. 5 percig forraljuk, majd a gombát beleszórjuk, az olajat ráöntjük és fed? alatt puhára pároljuk. Megvárjuk, amíg kih?l, majd tálalásig h?t?szekrénybe tesszük.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 900 kcal / 3780 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|