Aszalt szilvás szalvétagombóc
Hozzávalók
fél csomag burgonyástészta-alappor
1 tojás
2 ev?kanál olaj
2,5 dl hideg víz
15 dkg kimagozott, puha aszalt szilva
3 dkg vaj
só
A burgonyástészta-alappor a tojással, az olajjal meg a vízzel összegyúrjuk. Az aszalt szilvát nagyobb darabokra vágjuk, a tésztába dolgozzuk. Egy tiszta konyharuhát (eredetileg vászonszalvétát) kivajazunk, a masszát 5-6 centi átmér?j? csíkban egyenletesen ráhalmozzuk. Fölcsavarjuk, spárgával megkötjük, majd széles szájú lábasban, enyhén sós, forrásban lév? vízben, kis lángon 20 percig f?zzük. Utána a lábasból óvatosan kiemeljük, a konyharuhából kibontjuk, és kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Mártásos húsok, például a vadas, a savanyú vetrece kiváló körete, de a ?hamis szilvás gombóc? szerepét betöltve desszert is lehet. Ilyenkor pirított morzsa és tejföl jár hozzá, és persze porcukor a tetejére.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 615 kcal / 2571 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|