|
|
Huncut hurkás pirítós
Hozzávalók
2 szép, savanykás alma fél citrom leve 4 dkg vaj 4 szelet barna kenyér 5 ev?kanál tejföl 3 kiskanál ecetes torma kb. 20 dkg sült véres hurka (de májas is lehet)
Az almát meghámozzuk, magházát almafúróval kiemeljük. Utána a gyümölcsöt 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A vajon oldalanként 2-2 percig sütjük. A kenyérszeletek egyik oldalát el?re megpirítjuk. A tejfölt az ecetes tormával ízesítjük, majd a pirított oldalukkal lefelé fordított kenyerekre kenjük. A lecsöpögtetett, sült almával megrakjuk. A hurkát - miután héját lehúztuk - karikákra vágjuk, és a gyümölcs tetejére rakosgatjuk. Forró grillsüt?ben addig sütjük, amíg a hurka jól átforrósodik és kissé ropogós nem lesz. A tetejére friss tormát is reszelhetünk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 422 kcal / 1764 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|