|
|
Sajtos csirke
Hozzávalók
8 csirke-fels?comb (esetleg kb. 60 dkg csirkemellfilé) 1 ev?kanál liszt 1 kiskanál só fél mokkáskanál ?rölt bors 1 csapott mokkáskanál pirospaprika 1 nagy vöröshagyma 2 dl tejföl 2-3 gerezd fokhagyma 4 ev?kanál olaj 10 dkg reszelt trappista sajt
A csirke-fels?combot megmossuk, leszárogatjuk, esetleg a b?rét is lefejthetjük. Ha mellb?l készítjük, akkor a húst rostjaira mer?legesen, ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Utána t?zálló tálba rakosgatjuk. A lisztet a sóval, a borssal meg a pirospaprikával összekeverjük, a húsra hintjük. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és gy?r?ire szedve az el?z?ek tetejére szórjuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük, egyenletesen a hagymás-lisztes csirkére kenjük. Lefedjük (alufólia is jó rá), majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 40 percig sütjük. Ekkor a reszelt sajttal megszórjuk, és immár fed? nélkül még 10 percre a süt?be visszatoljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 609 kcal / 2546 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|