|
|
Darafélhold
Hozzávalók
(kb. 30 darabhoz) 1 liter tej só, ?rölt bors 8 dkg vaj 20 dkg búzadara (lehet kukoricadara is) 10-12 dkg felvágott (lehet párizsi is) 10 dkg reszelt sajt 2 tojás a tepsik kikenéséhez: olaj
A tejet kissé megsózva, megborsozva fölforraljuk. A vajat beledobjuk, majd a búzadarát is beleszórjuk. Kis lángon, kevergetve 6-8 percig f?zzük, ezalatt jól bes?r?södik. A durvára aprított felvágottat, a sajt egyharmadát meg a tojásokat beledolgozzuk. Utána 1 centi vastagon egy kiolajozott nagy tepsibe simítjuk, és letakarva megvárjuk, amíg kih?l. Pogácsaszaggatóval kis félholdakat kanyarítunk ki bel?le, és megolajozott tepsire rakosgatjuk. A maradék sajttal meghintjük, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. Paradicsommártással kínáljuk.
Elkészítési id?: 45 perc + amíg a massza h?l.
Egy adag: 102 kcal / 428 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|