|
|
Fokhagymás tartármártás
Hozzávalók: a tojássárgája, 1dl olaj, 1dl száraz fehérbor, 1/2 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 csipetnyi cukor, 2 gerezd fokhagyma, só, ?rölt bors.
Elkészítés:A nyers tojássárgájában állandóan keverve elvegyítjük az olajat. El?ször cseppenként adjuk hozá, majd ha s?r?södni kezd, bátrabban önthetjük bele. Az így keletkezett majonézt a borral és a tejföllel higítjuk, majd jól elkeverjük a mustárral, cukorral, sóval, borssal és a pépesre nyomott fokhagymával. A fokhagymás tartármártást a franciák leginkább a fött articsókához kínálják, de nagyon finom zsenge, fött karalábéhoz, kukoricához, fött fehér húsokhoz is.
Forrás: Tar receptek
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|