|
|
Karfiol mustáros mártásban
Hozzávalók
(4 személyre) 1 nagy karfiol só 15 dkg füstölt szalonna 2 közepes vöröshagyma 1 púpozott ev?kanál liszt 5 dl átsz?rt húsleves (leveskockából is készülhet) ?rölt bors 2 ev?kanál csíp?s mártás 1 kiskanál cukor 4 tojás 1 csokor metél?hagyma
A karfiolt leveleit?l megszabadítjuk, a fejet megmossuk, és enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára f?zzük. Közben a szalonnát egészen vékony csíkokra vágjuk, és a zsírját egy serpeny?ben kisütjük. A megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk benne, majd a liszttel megszórjuk, és a húslevessel felengedjük. Kis lángon 10 percig kevergetve f?zzük. Ezután sóval, borssal, a mustárral és a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. A tojásokat keményre f?zzük, megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A lecsöpögtetett karfiolt elnegyedeljük, és a cikkeket tálra fektetjük. A tojásokkal körberakjuk, és a mártással leöntjük. A felaprított metél?hagymával megszórjuk. Friss kenyeret kínálunk hozzá. El?ételként vagy könny? egytálételként tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 436 kcal / 1827 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|